Patak sa vyskytuje v provincii Ouaddai v okolí kmeňov chovajúcich zvieratá

22.10.2012.Patak strávil uplynulý týžden okolo Abéché juhovýchodne v 40 km okruhu. Väčšinu času trávil vyhľadávaním potravy na pasienkoch okolo dedín, ktorých obyvatelia sa živia chovom zvierat.

Relatívne veľké pohyby a presuvy bociana môžu znamenať, že sa nevykytuje v ideálnom území s dostatkom potravy. Popri nedostatku potravy môže byť dôvodom väčších presunov aj vyrušovanie.

22.10.2012. Pohyb Pataka v provincii Ouaddai medzi  17.-22.10.2012

18.10.2012. Družicový záber čadskej dediny, pri ktorej sa Patak vyskytoval

Patak sa vyskytuje v takejto krajine (foto: vethothayan)

Jeden z dominantných druhov pasúcich sa zvierat v regióne (foto: scipion)

Miestni obyvatelia, dúfajme, že bocianom neubližujú... (foto: crvzr)

Mapa migrácie bocianov >>

© MME-BirdLife Hungary »